Vintercocktail med vinbär och mynta
Under de kallare månaderna är det trevligt med en uppfriskande drink med djup och rik fruktsmak. Testa denna cocktail med mynta och Joseph Cartron Crème de Cassis, en smakrik svartvinbärslikör som gör sig utmärkt i drinkar. Denna drink passar utmärkt att servera till julens godsaker, kanske en ostbricka med marmelad, pepparkakor eller en bit choklad?
Stjärnan i den här drinken är svartvinbärslikören. Den kommer från Joseph Cartron som tillverkat likörer i franska Bourgogne sedan slutet av 1800-talet. Idag tillverkar de likörer och sprit i otroligt många olika smaker med frukter, bär och blommor som är goda som det är eller i cocktails.
Svartvinbärsmojito
Detta är en smakrik och fruktig twist på en klassisk mojito, där de svarta vinbären ger en rikare smak perfekt för de kallare månaderna och all typ av julinspirerade smårätter som brukar bjudas på under denna tid på året.
Drinkrecept
5 cl ljus rom
2 cl Joseph Cartron Crème de Cassis
2 tsk råsocker
4 klyftor färsk lime
Färsk mynta
Sodavatten
Muddla lime och socker i ett glas. Lägg i mynta, krossad is, rom och Crème de Cassis. Rör om och toppa med sodavatten.