Fem härliga viner till påskbordet

Påskbuffén kan vara svår att matcha med vin eftersom det finns så många olika smaker och råvaror, som ägg, sill och lamm. Hittar man däremot rätt vin kan påskmaten få utrymme att skina, därför har vi samlat ihop våra favoriter som fungerar fint genom hela måltiden.

Deep Roots Riesling, Tyskland Nr 5802. Pris 105 kr
Producent: 3 Winner

Denna uppfriskande Riesling kommer från Pfalz i Tyskland och erbjuder intensiv, fruktig smak av päron och krusbär. Den friska syran gör att vinet passar perfekt speciellt till påskens gravade lax. Vinet görs av tre vänner, där alla tre är unga och framstående vinmakare i dagens Tyskland.

Rio Claro Sauvignon Blanc

Rio Claro Sauvignon Blanc, Chile Nr 6851. Pris 82 kr
Producent: Miguel Torres

Miguel Torres är en av världens mest framstående vinmakare och denna Sauvignon Blanc kommer från hans vingårdar i Chile. Här finns en pigg syra och smak av frisk frukt, citrus och nässlor som är gott till klassisk löksill.

 

Sangre de Toro Garnacha

Sangre de Toro Garnacha, Spanien Nr 2057. 79 kr
Producent: Miguel Torres

Detta vin kommer från Torres projekt på hemmaplan, i spanska Katalonien. Garnacha är en druva som ger generöst fruktiga och medelfylliga viner, vilket gör att det fungerar fint till chark, paté och köttbullar med sin mjuka, rödfruktiga smak.

 

Tamaral Ribera del Duero, Spanien Nr 2163. 165 kr
Producent: Bodegas Tamaral

Tamaral håller till i den prestigefyllda spanska regionen Ribera del Duero och detta vin görs på Spaniens juvel till druva, Tempranillo. Vinet får lagras ett år på fat och blir därför kraftigare i stilen med smak av mörk frukt, kryddor och kakao. Ett fylligare vin som detta är en toppenmatchning till påsklammet.

 

Finca negra

Finca Negra Reserva Especial, Chile Nr 2704. 119 kr
Producent: Miguel Torres

Detta vin kommer från Chile och är en blandning på druvorna Carmenère, Cabernet Sauvignon och Syrah. Vinet smakar av plommon, björnbär och lagerblad och är även det här bra till lamm eller revbensspjäll.

Föregående
Föregående

Pio Cesare och det traditionella Piemonte

Nästa
Nästa

Årets påskdrink